Seminarium

codzienne i świąteczne potrawy kuchni góralskiej

seminarium prezentujące codzienne i świąteczne potrawy tradycyjnej kuchni góralskiej

Seminarium dla nauczycieli różnych specjalności oraz nauczycieli z grupami uczniowskimi
(klasy 7-8 szkół podstawowych i szkoły ponadpodstawowe)
.

  1. Patriotyzm po góralsku jako szacunek dla rodziny, ojczyzny, narodu, języka i obyczaju.

  2. Przedstawienie tradycyjnych i świątecznych potraw kuchni góralskiej na przykładzie "Kuchnia góralska" - Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, p.Katarzyna Kimszal.

  3. Quiz dla uczestników poświęcony kulturze Śląska Cieszyńskiego i Żywiecczyzny.

Seminarium przygotowały i prowadzą: Cecylia Borowska i Barbara Michałek-Piernik - RODN "WOM" w Bielsku-Białej

19 maja 2021 r.
10.00–11.30

Platforma
ZOOM

Zajęcia zakończone

Aktualizacja: 31 maja 2021 r.