Seminarium
codzienne i świąteczne potrawy kuchni góralskiej
seminarium prezentujące codzienne i świąteczne potrawy tradycyjnej kuchni góralskiej
seminarium prezentujące codzienne i świąteczne potrawy tradycyjnej kuchni góralskiej
Seminarium dla nauczycieli różnych specjalności oraz nauczycieli z grupami uczniowskimi
(klasy 7-8 szkół podstawowych i szkoły ponadpodstawowe).
Patriotyzm po góralsku jako szacunek dla rodziny, ojczyzny, narodu, języka i obyczaju.
Przedstawienie tradycyjnych i świątecznych potraw kuchni góralskiej na przykładzie "Kuchnia góralska" - Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, p.Katarzyna Kimszal.
Quiz dla uczestników poświęcony kulturze Śląska Cieszyńskiego i Żywiecczyzny.
Seminarium przygotowały i prowadzą: Cecylia Borowska i Barbara Michałek-Piernik - RODN "WOM" w Bielsku-Białej
19 maja 2021 r.
10.00–11.30
Platforma
ZOOM
Zajęcia zakończone
Aktualizacja: 31 maja 2021 r.